או בגירסא המודרנית: אימל'ה, איזה שווה אני! 🙂 הפוסט הזה לא עוסק באהבה עצמית. הפוסט הזה עוסק באחד הכלים הכי חזקים בעיצוב פנים-מראות. אם אתם מאלה שנבהלים בכל פעם שהדמות שלהם נשקפת במראה, הפוסט הזה לא בשבילכם. אם הבית שלכם קומפקטי ואתם מבקשים להגדיל אותו בשקל תשעים, הפוסט הזה מוש בשבילכם. אבל אם הבית שלכם קומפקטי ואתם גם מנסים למכור אותו, הפוסט הזה קריטי עבורכם !
1. כוחה של מראה
אז מה למראות בעיצוב פנים ואיך משלבים אותם בעיצוב הבית מבלי להיחשב לנרקיסיסטים בפוטנציה ? מלבד התפקיד הקונבנציונלי לעזור לנו בהתארגנות יומית ובאיפור, יש למראה את היכולת ליצור עומק ולשכפל את המרחב, לשכפל הארה ואפילו להביא טוויסט בעלילה ולכן, מאד חשוב למקם אותן במקום שישכפל ויעצים את מה שאנחנו מבקשים. למראה יש את הכוח ליצור אשליה אופטית ולגרום לנו להרגיש שהמרחב גדול ומרווח גם אם הוא קטן יחסית.
2. היכן כן למקם
א. מול נוף ירוק ומיוחד יכניס לנו את הטבע הביתה וישכפל לנו עומק. ב. מול חפץ מיוחד ששכפולו יעשה לנו טוב ויכניס עניין. ג. מול חלון גדול יאפשר לאור הטבעי להשתקף במראה כמו רפלקטור. ד. במבואת כניסה נקבל אשליית עומק ועניין לנכנסים לתוך הבית. ה. בקצה מסדרון ניצור המשכיות ואורך. חיתוכים וזוויות מיוחדות.
3. היכן לא למקם
א. מול קיר לבן-כי אין טעם לשכפל קירות לבנים. ב. מול חפץ לא אסטטי ו/או רהיט. ג. מול שירותים. ד. מול מיטה-לפי הפנג שוואי זה גורם לבעיות שינה בגלל אנרגיה חוזרת (בצד המיטה אין בעיה).
4. איזו מראה ?
א. אם אתם מבקשים ליצור אפקט הגדלה – מראה גדולה תיתן אפקט עוצמתי יותר. ב. בכל מקרה היא צריכה להיות מותאמת לגודל הקיר ולצורה המיטיבה (אורכי או רוחבי). ג. מסגרת סביב המראה תיתן לה נוכחות בימתית וככל שהמסגרת גדולה ומפונפנת יותר, כך הדרמה עוצמתית יותר. ד. חוסר מסגרת או מסגרת דקה תמזג אותה עם הקיר ופחות תבליט אותה.
אז מראות בעיצוב פנים ? בהחלט כן ! פונקציונלי ומגדיל אופטית ? בהחלט כן אבל לא רק. קיימות היום בשוק מגוון מראות יפיפיות שמהוות תכשיטי קיר בפני עצמן ! החכמה היא לשלב בין השניים. בין הפונקציונלי, המגדיל והמייפה. כי זה הסוד בעיצוב פנים. יצירת שילובים מעניינים והרמוניה.