על בחירת משטח שיש למטבח

בארצנו הקטנטונת המגיעה ממנטליות של התכנסות משפחתית וחברתית סביב שולחן האוכל,
המטבח הארץ ישראלי נחשב למקום פעיל ושמח ומהווה חלק דומיננטי בעיצוב הבית.
מעבר לעובדה שחשוב שהנראות של המטבח ומשטח השיש שלו יהיו בהלימה לסגנון העיצובי של הבית,
שהוא יהיה פונקציונלי ושופע מקומות אחסון, משטח העבודה של האזור הפעיל חייב לבוא בהתאמה
לשימוש היומיומי שנעשה בו.
מכיוון שהמשטח הזה הולך ללוות אתכם לאורך שנים עד למטבח הבא, חשוב להתייחס לכמה פרטים חשובים.
יש מגוון רחב של משטחי שיש, לכל אחד מהם יתרונות וחסרונות וחשוב לבחור את הנכון עבורכם.

נתחיל בהכרות עם סוגי המשטחים הקיימים לפי סדר הפופולריות במטבח הישראלי:

אבן קיסר:

המשטח הכי פופולרי ונפוץ במטבח הישראלי.
אבן קיסר עשויה משילוב של קוורץ ודבקים מיוחדים המתגבשים בעזרת טכנולוגיה חדשנית למוצר הסופי.
היא נחשבת לעמידה ומגיעה במגוון גדול של גוונים, טקסטורות ועיצובים המאפשרים לשלב אותה עם מרבית סגנונות העיצוב, אולם גם בה יש לנהוג במשנה זהירות עם סירים חמים וסכינים חדות.
היא נוחה לתחזוקה בשימוש השוטף בעזרת מטליות ניקוי ומחירה נוח יחסית.
טיפ חשוב – לעבוד רק עם מתקין מורשה של קיסר בכדי לקבל את האחריות המקיפה שהחברה מעניקה על המוצר.

שיש גרניט :

הבא אחרי אבן קיסר בסדר הפופולריות הוא שיש גרניט.
שיש גרניט הוא יצירה של הטבע. חוצבים אותו מבטן האדמה ומעבירים אותו ליטושים המביאים אותו למוצר הסופי המבריק שאנחנו רואים.
פעם לפני עידן אבן קיסר, ניתן היה למצוא אותו בכל בית.
היופי בשיש גרניט הוא שאין אחד דומה למשנהו כי הטבע שולט בתוצאה סופית.
מי שנרתע מחיקויים ואוהב את הדבר האמיתי, יעדיף את השיש הנחשב ליוקרתי ויקר הרבה יותר מאבן קיסר. יש לקחת בחשבון שהוא הרבה יותר דומיננטי במרחב ויש לו נוכחות בגלל הדוגמאות הססגוניות שהטבע יוצר.
הוא חזק ועמיד יותר בפני שריטות וטמפרטורה חמה, קל לתחזוקה וניקוי אולם יש צורך במתקין מקצועי שידע להתקין אותו כראוי ואפשר לחדש את השיש בעזרת ליטוש אם כי ברוב המקרים אין צורך בכך.

סילסטון:

עוד אבן מעשה ידי אדם המכילה תערובת של קוורץ באחוזים גבוהים.ידועה בחוזקה, ובעמידות שלה לחום ולכתמים ונחשבת לאנטי בקטריאלי.
היא מגיעה במגוון של גוונים וטקסטורות וגמישותה מאפשרת משחק איתה.
היא בעלת מראה מיוחד ויוקרתי המעניק לה נוכחות בעיצוב הבית.

ניאולייט :

חומר חדשני המשלב את החוזקות של שיש גרניט ואבן קיסר.
עשוי מחומרים טבעיים מעשה ידי אדם במרקמים שונים ומגוונים, עמיד לשריטות ולחום,  קל לניקוי ויקר יחסית
גם כאן חשוב להתעסק עם מתקין מורשה כדי לקבל את מלוא האחריות למוצר.

דקטון:

חומר סינטטי בדומה לאבן קיסר, המיוצר בספרד בחברת קונסטנטינו המשלבת מינרלים שונים בטכנולוגיה מתקדמת הנותנת את תוצאת המשטח.
הוא עמיד לחום ולשריטות, נחשב לחומר סטרילי שאינו סופח כתמים, חזק שומר על הגוון שלו לאורך שנים ונחשב לחומר יוקרתי ויקר יחסית.

קוריאן:

קוריאן הוא סוג של נסיכה. הוא מאד מלכותי ויוקרתי אך לא מתאים לכל אחד.
הקוריאן הוא חומר סינטטי פולימרי המיוצר על ידי חברת Dupont  העולמית שהיתרון שלו הוא בגמישות שלו המאפשרת ליצר משטחים מיוחדים בעלי קימורים במקשה אחת בלי חיבורים.
זה אומר שניתן לשלב כיורים, לעשות גלים, משולשים, מרובעים או כל יצירה העולה על מוחכם. אפשר לעשות איתו הכול. ממשטח ישר ועד ליצירת אומנות.
כיאה לנסיכה הוא מאד עדין ורגיש לחום ולשריטות ולחומרי ניקוי "עצבניים" ולכן לא מתאים במיוחד למטבח פעיל.
בסקאלת המחירים הוא דומה במחירו לניאולייט אבל רגיש יותר ממנו.

שיש חברון :

הסוסיתא של פעם.
שיש טבעי שנחצב כשמו בחברון, בעל גוון אחד קבוע ומשעמם.
בגלל שהוא מכיל אבן גיר, הוא חלש באופן יחסי, נוטה להתבקע, רגיש לחומרי ניקוי חזקים ולא מתאים לשימוש יום יומי במטבח.
נוהגים להשתמש בו במדרגות וכאדן לחלונות.
מחירו כיאה לסוסיתא,  זול מאד.

בוצ'ר:

משטח עץ של קצבים המופק בצורה ייחודית של הדבקת מספר לוחות עץ דקיקים עד להגעת העובי הרצוי.
מאד פופולרי במטבחים בארצות אחרות שגילו לאחרונה את אבן קיסר. הוא מוסיף המון חמימות בעיצוב המרחב ואנשי הסגנון העיצובי הכפרי מתים עליו.
היתרון שלו בתחושת החמימות במגע ובגמישות שלו לחבטות. כלי שנופל עליו לא ישבר בקלות, אולם יש לקחת בחשבון את הרגישות שלו לשריטות, רגישות לחום, והקטע הבקטריאלי שדורש שמירה קפדנית על הניקיון.

3 עקרונות לבחירת משטח למטבח: :

1. מי אתם ? בשלנים או מחממי מיקרוגל ?
האם המטבח שלכם פעיל כמו מאסטר שף או שאתם במקסימום מחממים לכם ארוחה במיקרוגל.
במטבח שהוא לתצוגה בלבד נעשה בחירה שונה ממטבח שנוהג לעשות שימוש רב בתבשילים, סכינים ותבלינים שופעי צבע.
מטבח יפה זה חשוב אבל אם לא תוכלו לנהוג בו בזרימה ותחששו מכל פעולה, זה לא ממש שווה את המחיר. זה ידרוש מכם השתעבדות.

2. תקציב
האם התקציב שלכם מאפשר לכם להסתפק בסטנדרט או שאתם יכולים להרשות לעצמכם להחזיק נסיכות?
להסתפק בסטנדרט נשמע עצוב אבל לא כך הדבר.
אבן קיסר מציעה דגמים וצבעים נחמדים המאפשרים להגיע לתוצאה יפה במרחב.
אם אתם יכולים להשקיע עוד קצת, אז משטחי השיש של הטבע – גרניט, יכולים לעשות לכם מופע מדהים בעיצוב המרחב.
אבל בסופו של יום, גם התקציב חשוב.

3. סגנון עיצובי
מכיוון שהיום נהוג לעצב את החלל הציבורי באופן פתוח יחד עם המטבח, משטח למטבח הוא חלק משמעותי בעיצוב הכולל וצריך להתאים לסגנון העיצובי של המרחב.

לסיכום ניתן לומר שיש המון משטחי שיש בעולם עיצוב הפנים. בכדי לא להלאות אתכם הבאתי את הפופולריים ביותר.


מה שחשוב הוא שאחרי תכנון מטבח פרקטי ונכון המספק לכם את מקומות האחסון הדרושים לכם, מאפשר לכם גישה נוחה לכל חלק בחשיבה של הנדסת אנוש, והופך את הפעילות שלכם במטבח לחוויה זורמת המשולבת עם הטון העיצובי המשתלב בעיצוב הבית, חשוב שתבינו שמשטח השיש הנכון עבורכם הוא בהחלט הבחירה החכמה המשלימה את התכנון החכם של המטבח שלכם.

 

אם יש לכם שאלה שאתם מתלבטים בה, מוזמנים לכתוב לי למייל [email protected], ואני מבטיחה תשובה אישית. 

 

 

 

הגיע הזמן לשפץ את הבית?

מזמינה אותך להתייעץ איתי.

 

אירית הראל 052-4715052

דילוג לתוכן